Story

De perfecte interviewlocatie!

Een cruciaal onderdeel van het produceren van hoogwaardige interviews is het kiezen van de perfecte interviewlocatie. De setting waarin het interview plaatsvindt, heeft namelijk een grote invloed op de algehele sfeer die de film uitstraalt. Als we op locatie aankomen, kijken wij altijd met je mee. Als er vooraf een locatiebezoek is kunnen we de ruimtes al vaststellen. Regelmatig gebeurt het dat we op de draaidag zelf de exacte hoeken bepalen, maar de opdrachtgever al wel vooraf ruimtes moet reserveren. Vandaar deze blog! We delen graag onze 7 belangrijkste tips voor goede interviewlocaties.

Sterke promotiefilm bij het Filmkantoor op de perfecte interviewlocaties, een goede voorbereiding op een interview en we zetten NLP-taalpatronen in
Een sterke videoboodschap van het Filmkantoor inspireert, de voorbereiding op het interview is van belang
Met een wervings- of vacaturevideo van het Filmkantoor trek je de juiste sollicitanten aan en NLP-taalpatronen helpen daarbij
Sterke promotiefilm bij het Filmkantoor op de perfecte interviewlocaties, een goede voorbereiding op een interview en we zetten NLP-taalpatronen in
Een sterke videoboodschap van het Filmkantoor inspireert, de voorbereiding op het interview is van belang
Met een wervings- of vacaturevideo van het Filmkantoor trek je de juiste sollicitanten aan en NLP-taalpatronen helpen daarbij

1. Stil en geen grote afleiding

Één van de eerste dingen waar we naar kijken bij het selecteren van de perfecte interviewlocatie is de stilte en afleiding in de ruimte. Geluidskwaliteit is essentieel voor een helder en professioneel interview. Kies daarom altijd voor ruimtes die vrij zijn van storende achtergrondgeluiden en waarbij afleiding tot een minimum wordt beperkt. Als er in de achtergrond soms wat mensen langslopen is dat prima en wel leuk voor het beeld, maar als er achter de camera veel mensen langslopen, wordt dit al snel een afleiding voor de persoon voor de camera en dát moeten we natuurlijk niet hebben.

2. Weg met saaie vergaderruimtes

‘Stil en geen afleiding, mooi, de vergaderruimte is de hele dag vrij!’ Hoewel vergaderruimtes vaak beschikbaar zijn en de perfecte interviewlocatie lijken, kunnen ze soms te ‘saai’ aanvoelen met hun overvloed aan witte muren, al geldt dit natuurlijk minder voor de hippe en fancy kantoren. Denk eens ‘out of the vergaderruimte’ en kijk in plaats daarvan naar locaties met diepte en kleurrijke elementen. Denk aan ruimtes met interessante texturen, kunstwerken aan de muren of levendige achtergronden die visuele interesse toevoegen aan het interview. Let wel op tip 6!

3. Hoe groter hoe beter!?

Een ruime locatie biedt niet alleen fysiek comfort voor de geïnterviewde en het team, maar creëert ook diepte en bewegingsruimte in het kader. De achtergrond wordt vaak onscherp en dat geeft een mooi gevoel van diepte. Hoe verder weg de achtergrond van de persoon voor de camera is, hoe meer diepte je ziet en dat is vaak mooier. Denk hierbij aan gangen op de achtergrond, of locaties waar we door een raam heen kunnen filmen.

4. Afwisseling is altijd goed

Wanneer er meerdere interviews op de planning staan, is het leuk om de locaties af te wisselen. Dit maakt de film visueel erg aantrekkelijk en zo laten we ook meer van jullie locatie zien! Het is helemaal leuk als de locaties kloppen bij de functies van de geïnterviewde. Dus bijvoorbeeld dat een docent in een klaslokaal wordt gefilmd met wat leerlingen op de gang. Dat voelt voor de kijkers heel logisch!

5. Naar buiten voor een frisse sfeer (maar niet te fris)

Buitenlocaties kunnen een frisse sfeer toevoegen aan een interview, vooral bij lekker weer. Let er echter wel op dat de buitenomgeving past bij het onderwerp en dat eventuele omgevingsgeluiden en weersomstandigheden geen afleiding vormen voor het gesprek. Als er een flinke wind staat, pakken de microfoon én de plukken haar van de geïnterviewde dit graag op, dus dan is dit minder praktisch.

6. Kijk vanaf de juiste ooghoogte

Aangezien er bijna altijd iemand tijdens onze interviews zit, is het belangrijk om op zittende ooghoogte naar de ruimte te kijken. Houd rekening met de hoogte en plaatsing van objecten in de ruimte om ervoor te zorgen dat alles wat visueel interessant is, ook daadwerkelijk wordt vastgelegd in het kader. Zo komen een schilderij op 3 meter hoogte of een mooie kroonluchter bijna nooit in beeld direct achter de geïnterviewde, want dat is veel te hoog. Soms kan dit wel leuk zijn als ze heel ver in de achtergrond te zien zijn. Zie tip 3!

7. Flexibiliteit in een studio setting

Soms maken we de keuze voor een studio of bouwen we een studio op locatie, als deze locatie zelf wat ons betreft niet de perfecte interviewlocatie is. Deze optie biedt maximale controle over alle aspecten van de productie, van licht tot geluid en decor. Dit geeft een hele andere sfeer aan de interviews. Als dit een goed idee is geven wij dit uiteraard aan.

 

Door te kiezen voor ruimtes die stil, visueel interessant, ruim en passend zijn, kunnen we interviews produceren die boeiend, professioneel en impactvol zijn. En no worries! Wij helpen altijd mee en adviseren graag. Laten we samen op zoek gaan naar de perfecte plek voor jouw verhaal!

Meer weten?

Glenn glenn@filmkantoor.nl

Meer stories

NLP-taalpatronen in film

Wat is er nu krachtiger dan de combinatie van creatieve storytelling en de subtiele nuances van neurolinguïstisch programmeren (NLP)? Binnen mijn NLP-opleiding heb ik veel geleerd over deze patronen en ik merk dat het toepassen ervan in filmproducties de films echt naar een hoger level tilt.

De kracht van purpose gedreven storytelling

Bij Het Filmkantoor zijn we gepassioneerd door het vertellen van verhalen die niet alleen de oppervlakte raken, maar ook de harten van ons publiek. Onze reis naar betekenis begint vaak door gebruik te maken van het Golden Circle-principe van Simon Sinek.