Onze aanpak

Hier lees je door welke fases onze filmproducties heen gaan en de stappen die worden doorlopen. Het blijft uiteraard echt maatwerk, dus soms kunnen we 3 stappen in 1 gesprek zetten en soms zullen er meer gesprekken of stappen nodig zijn. Maar al met al altijd: doortastend, doorgrond, doordacht en... door!

Fase 1: doortastend

Vrijblijvende intake en bespreking strategie

Wij starten graag met een vrijblijvend gesprek. We bespreken wat je wilt bereiken en waarom. Wie je doelgroep is en hoe je de film wilt inzetten. Ook verdiepen wij ons in jouw organisatie en tasten we af op welke ideeën jij aan gaat. Aan de hand van dit gesprek maken wij een duidelijke offerte.

Onze aanpak bij het Filmkantoor bestaat uit vier fases
Fase 2: doorgrond

Verdiepend gesprek

Zodra de offerte is goedgekeurd, gaan we de diepte in! Met dit gesprek leren we jouw organisaties, steakholders en klanten echt goed kennen. We stellen de juiste vragen om zo inspiratie op te doen voor de conceptontwikkeling. Op de achtergrond doen we zelf stiekem óók nog wat research.

Onze aanpak bij het filmkantoor heeft als pijlers doordacht, doorgrond en doortastend
Fase 2: doorgrond

Ontwikkeling concept

Vervolgens wordt het echt tijd om de creatieve hersenpan flink aan het werk te zetten. Wij gaan nadenken, tekenen, ijsberen, te lang douchen en soms gekke dansjes doen om tot verrassende conceptvoorstellen te komen. Soms met een hele presentatie met veel opties, soms met een doortastend voorstel.

Onze aanpak gaat altijd door dezelfde fases
Fase 2: doorgrond

Ontwikkeling scenario, callsheet en pre-productie

Als jij helemaal happy de peppie met ons idee bent, gaan we het uitwerken. We zetten het om tot een scenario, maken de planning, regelen locaties, acteurs en de hele rambam. Wij hebben een giga netwerk dat we met liefde voor je platbellen. Zo is alles al superstrak geregeld voordat we gaan draaien.

Het Filmkantoor werkt doordacht, doorgrond en doortastend
Fase 3: doordacht

Draaidag(en)

Tijd voor het hoogtepunt! Op de draaidag komt alles samen. Regie, camera, geluid, licht en wie weet wat nog meer. Alles staat in dienst van het vertellen van het door ons bedachte verhaal en dat is magisch! Al had een toverstokje de voorbereiding wel wat minder intensief gemaakt...

Het Filmkantoor besteedt veel aandacht aan onze aanpak: die gaat altijd volgens fases
Fase 4: en door!

Ruwe montage

Als alle beelden binnen zijn, kan het schetsen van de montage beginnen. Alleen het beste mag blijven en dat is soms best pijnlijk! 'Kill your darlings' noemen ze dat ook wel. Als wij een ruwe opzet hebben staan, delen we deze met jou en mag je feedback geven en daarna goedkeuren.

Fase 4: en door!

Eindmontage

Als de basis van de montage staat, is het tijd de film mooi te maken. Eerst lopen we alle overgangen nog eens na op perfectie, dan worden er titels toegevoegd, het beeld bewerkt, het beeld mooi gekleurd en dan wordt de geluidsbewerking gedaan. Eventueel krijgt je film nog een ondertiteling.

Fase 4: en door!

Premiere en distributie

Rol de rode loper maar uit! Zout of zoet? Tijd om je werknemers zich trots te laten voelen, je klanten te verleiden en misschien wel je concurrenten jaloers te maken. Superbelangrijk: je film moet wél bij al deze mensen terecht komen. De juiste distributie en eventuele campagne zijn dus essentieel!