Wij worden gelukkig van verhalen die ertoe doen.

Wat er voor ons toe doet: bijdragen aan een omgeving waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Een omgeving waarin we verschillen accepteren en vieren, (mentaal) gezond zijn en ons aansluiten bij merken die bij ons passen. Wij luisteren, inspireren en zijn doortastend. Zo laten we de kijker voelen wat jij wil vertellen. Wij maken films die raken, die aanzetten tot beweging, waarin mensen zichzelf kunnen herkennen en waar ze van kunnen leren, dat is één van de belangrijkste dingen die je mag weten over ons.

Alles wat je wil weten over ons van het Filmkantoor
Filmkantoor
Wij van het Filmkantoor vertellen graag meer over ons
Meer weten over het Filmkantoor en over ons

Het Filmkantoor is opgericht door twee vrienden: Glenn en Alexander, creatievelingen die elkaar feilloos aanvullen. Zo begonnen ze al jong met pionieren, filmen, kritisch terugkijken en monteren op zolderkamers. Dit bracht hen snel bij het aanvragen van een KVK-nummer. Doordat ze alles zelf ondervonden en uitgezocht hebben, ontstond er een eigen stijl, werkwijze en methode. In de loop der jaren hebben ze een nieuwe generatie filmmakers om zich heen verzameld en tillen ze met elkaar de producties naar een niveau die alle verwachtingen overtreft. Door al hun ervaring weten ze snel wat er écht belangrijk is en daarop kunnen ze anticiperen. Zo werken ze effectief, blinken ze uit op de inhoud, filmen ze alleen wat nodig is en weten ze zo de kwaliteit hoog te houden voor een scherpe prijs.

Het Filmkantoor doet iets met ons. We durven meer buiten onze comfort zone te treden en daardoor vallen we op. Dat zorgt voor betere zichtbaarheid. Daarnaast zorgt het ook voor een leuke sfeer: rumoer en humor in de school. Hierdoor denken de leerlingen en ook de docenten in de school: híer mag ik bijhoren.

Leonie Drabbe Bestuurder scholengroep Spinoza
Merken en organisaties waarmee wij graag samenwerken:

Waarom Filmkantoor

 • Uitblinken op inhoud

  Om de essentie te verbeelden, pikken wij snel op wat jij echt bedoelt en verbinden we dit met de belevingswereld van de doelgroep. Altijd eerlijk en wij zeggen waar het op staat. Zo komen we snel tot de kern.
 • Scherpe prijs

  Bij ons betaal je alleen voor wat je echt krijgt. Vooraf een duidelijke offerte zonder nonsens en geen buy-outs. Zo zijn wij toegankelijk en maken wij zoveel mogelijk films over onderwerpen die we belangrijk vinden.
 • Film, marketing en communicatie

  Wij zijn gepassioneerde filmmakers, maar we zetten ook de bril van marketeer op. Met kennis en technieken van merkidentiteit, imago en NLP weten wij dat we films maken die hun werk doen.
 • Nieuwe generatie filmmakers

  Onze generatie is opgegroeid met een camera in de hand. Trends en technieken kunnen voor ons niet snel genoeg gaan, maar we laten deze wel altijd onderhevig aan het verhaal.
 • Ontwapenend en gezellig

  Vriendschap, vakkundigheid en een berg enthousiasme. Dat is onze ontwapenende manier van film maken. Klanten wijzen ons er vaak op dat het zo’n leuke dag was, wij hebben alleen maar leuke dagen.
 • Bereikbaar

  Duidelijke communicatie en goed bereikbaar zijn is wel zo prettig. Kleine moeite. Wij houden van snel schakelen, directe lijntjes en geen gedoe. En een belletje buiten kantooruren? Dat vinden wij niet erg!

Een team van gespecialiseerde professionals

Wilde vroeger musicalster worden, totdat hij de baard in zijn keel kreeg...

Glenn van Haaster Producent & regisseur

Over moi

Ik vind het belangrijk dat goede ideeën gezien en begrepen worden. Wat ik graag bijdraag is een overvloed aan creativiteit en een fijn gevoel voor storytelling. Mijn snel denkende hersenen en mijn hooggevoeligheid zorgen ervoor dat ik snel kan oppikken wat jij echt bedoelt. Ook zorgt dit ervoor dat ik mij goed kan inleven in de doelgroep die onze boodschap gaat ontvangen. Zo vermijd ik ruis en komen we snel tot de kern. En daar houd ik van!

Ik word mega-enthousiast van mooie films regisseren, inspirerende merkverhalen ontwerpen en het ontwikkelen van doeltreffende campagnes. Ik ben ontzettend nieuwsgierig en voed deze nieuwsgierigheid dan ook graag met alle verhalen die ik tegen mag komen in mijn werk en buiten mijn werk, bijvoorbeeld tijdens culturele tripjes. Niets kan voor mij tippen aan het gevoel van schoonheid ervaren in kunst. Die kunst zelf creëren? Dat is natuurlijk helemaal fantastisch!

Werd geboren met een camera in zijn hand. Nou ja, bijna dan. Van jongs af aan gefascineerd door film en daarnaast altijd erg sociaal.

Alexander Wessels Cameraman & editor

En ik ben Alexander!

Geboren met een camera in mijn hand, of nou ja, bijna dan. Ik heb vanaf jonge leeftijd een onweerstaanbare fascinatie voor film. Mijn sociale enthousiasme zorgt ervoor dat ik mensen snel op hun gemak kan stellen en briljant kan vastleggen. Op de basisschool was ik al druk bezig mijn PC door het huis te slepen om zo mijn eerste film met de webcam van de computer te maken. Met een creatieve geest, en een vleugje gadgetfreak in mijn bloed, ben ik altijd bezig met het verkennen van nieuwe concepten en technologische snufjes. Zo bestaat mijn huis volledig uit Philip Hue lampen waar je alleen tegen kan praten.

Buiten mijn passie voor film ben ik ook een trouwe fan van mijn vaders spinazietaart en had ik een ongebruikelijk abonnement op onderbroeken. Dat is ondertussen stopgezet, want het werden er teveel.

Voordat je het kan vragen, is het vaak al geregeld. Damiën is de topper die het lukt om de creatieve chaos op kantoor geordend te krijgen.

Damien Zeller Backoffice medewerker

Verscholen achter zijn camera is Jaap altijd op zoek naar het mooiste plaatje. Een heuse perfectionist met oog voor detail.

Jaap Hoogstad Cameraman

Devin heeft altijd een volle bak energie. Op zijn zeventiende is hij bij ons binnengekomen als stagiair en sindsdien is hij niet meer weg te slaan. Een echte aftermovie-specialist, die niet alleen op de filmset maar ook als dj draait.

Devin de Waard Cameraman / Editor

Teksten schrijven, redigeren, vertalen en ondertitelen: taal is zeg maar echt haar ding. En als ze echt blij is, zingt ze ook nog een liedje voor je.

Marcelle Idema Teksteditor / ondertitelaar

Met of zonder must, met kort of met lang haar: Sylvester zoekt het mooiste plaatje. Verder geen gemaar.

Sylvester van Nieuwenhuijzen Cameraman

Altijd scherp, gefocust en vaak rustig. Zoekt al oplossingen voordat de problemen zijn ontstaan.

Bas Voets Livestream specialist

Leroy is een makkelijke en vooral goede fotograaf, maar een moeilijke eter. Spannender dan een broodje kaas bij de lunch moet het hem voor hem niet worden!

Leroy Beesemer Fotograaf

Camera'tssssss, Stan plakt tssss achter de meeste woorden om cool te klinken. En heel eerlijk? Soms is hij best wel cool.

Stan Kuijler Stagiair
Solliciteren?

Kattenkwaad Creative

Het Filmkantoor is de in-huis-filmproducent van Kattenkwaad! Dat betekent dat je naast films ook bij ons terecht kan voor merkidentiteiten en campagnes. Een klein beetje stout, f**king opvallend en vooral een hele berg lol. Bij Kattenkwaad houden we van gewaagde ideeën, springen we graag in het diepe en komen we altijd op onze pootjes terecht.

Ik ben niet voor de poes!