Project

Zichtbaar leiderschap voor PostNL

Zichtbaar leiderschap voor PostNL, een mooie uitdaging! PostNL benaderde ons met de uitdagende vraag om het leiderschap van CEO Herna Verhagen meer zichtbaarheid te geven door middel van relevante videocontent. Het doel was om Herna's visie te delen over onderwerpen die zij belangrijk vindt. Dit deden we dan wel op een boeiende en snelle manier die toch inhoudelijk blijft. Deze pagina werpt een blik achter de schermen. Je ziet hier meer van onze aanpak en het unieke concept dat we hebben ontwikkeld om aan deze eisen te voldoen.

PostNL

Onze aanpak

Na het bedenken en presenteren van verschillende conceptvoorstellen, kozen we met de opdrachtgever voor het idee van “In gesprek met Herna”. In dit concept confronteren wij Herna met een reeks ‘onmogelijke’ keuzes, waaruit ze er telkens een moet kiezen. Deze stellingen, zorgvuldig afgestemd op haar visie, geven haar de kans om haar standpunt uit te leggen. Het tempo van de video ligt hoog, waardoor de kijker wordt meegenomen in de keuzestress. Tegelijkertijd leer je de mens achter de bestuurder kennen. We hebben momenten van spontaniteit toegevoegd, zoals lachen of grapjes maken. Hierdoor is de video persoonlijk en toegankelijk geworden. Na elke stelling is er ruimte voor verdieping door middel van vervolgvragen, terwijl de stem van de interviewer niet hoorbaar is voor de kijker.

Een sterke videoboodschap van het Filmkantoor inspireert, de voorbereiding op het interview is van belang

Onze kracht

Wat ons speciaal maakt binnen dit project is onze innovatieve benadering van videocontent. Hierbij hebben we een mix van snelheid, inhoud en menselijkheid gecreëerd. Door het integreren van persoonlijke momenten hebben we Herna’s authenticiteit kunnen benadrukken. Dit resulteert in een boeiende kijkervaring die de kijker raakt en er bij betrekt.

Het effect

Over het resultaat van dit concept zijn zowel PostNL als Herna zelf erg enthousiast! De video’s zijn goed ontvangen vanwege hun frisse stijl en toegankelijkheid. De eerste video, die werd uitgebracht ter gelegenheid van Coming Out Day, en de tweede video over transformatiekracht werden met enthousiasme ontvangen. We kijken uit naar welk onderwerp de volgende video zal brengen!

Meer weten?

Glenn glenn@filmkantoor.nl

Meer projecten

Merkverhaal

Dertien Korsakov Experticecentra in beeld

Het Korsakov Kennis Centrum heeft regionale expertisecentra aangesteld om hun regio's te voorzien van kennis over Korsakov. Alleen is het wel belangrijk dat de regio dan weet wie ze zijn. Daarom reisden wij heel Nederland af om alle 13 Korsakov Expertisecentra in beeld te brengen.

Merkverhaal

Schoolpromotie op emotioneel niveau

Van een merkverhaal naar een brandmovie: dat is iets wat je zeker bij middelbare scholen niet vaak ziet. De school laat in de film zien welke fases je op de middelbare school doorloopt en waarom dit belangrijk is. Daarnaast zie je wat je leert behalve wat je letterlijk moet leren en hoe je langzaam volwassen wordt. Dat levert een unieke film op die het gevoel raakt.