Communicatie

Communicatie, zowel intern als extern, is belangrijk om een gemeenschappelijke visie te creëren, de teamgeest te versterken, werknemers te inspireren en aan te trekken. Wij nemen de tijd om de unieke identiteit van jouw organisatie te begrijpen zodat we deze naar boeiende communicatiefilms kunnen vertalen.

 • Communiceren met emotie
 • Meer dan meedenkend
 • Doeltreffend en kostenefficiënt
0:56

Onze aanpak

Wij zijn ervan overtuigd dat elke organisatie uniek is, met een eigen cultuur en identiteit. We nemen de tijd om diepgaand inzicht te krijgen in (de communicatie binnen) jouw bedrijf, waarna we met creatieve en doelgerichte communicatievideo's een verbindende ervaring creëren.

Stap 1: Doortastend

Wát wil je vertellen en vooral: waarom wil je het vertellen? Vrijblijvend starten we met een gesprek over het doel en de doelgroep van je boodschap. Wij vragen flink door zodat we weten waar het écht om gaat. Samen bedenken we een passende vorm en toon. Hierna ontvang je van ons een offerte.

Het Filmkantoor maakt communicatie video's vanuit de drie pijlers doortastend, doorgrond en doordacht

Stap 2: Doorgrond

In een verdiepend gesprek borduren we op het eerste gesprek voort en halen wij inspiratie op voor het concept. Vervolgens komen we met een voorstel en daarop volgt een script. Als we dit klaar hebben, maken we in overleg een planning en dan zijn we klaar voor de draaidag!

Met het Filmkantoor zorg jij voor een hoger level binnen en vanuit jouw organisatie

Stap 3: Doordacht

Tijd om te gaan filmen! Tijdens het filmen zorgen wij voor een ontspannen sfeer en letten we erop dat de boodschap precies zo overkomt als dat we vooraf bedacht hebben, want ook dat is communicatie. We luisteren objectief mee en geven graag tips over woordkeuzes en presentatie.

Doorgrond, doortastend en doordacht, dat is hoe we bij het Filmkantoor met jouw communicatie omgaan

Stap 4: En door!

Tot slot volgt de montage. Eerst sturen we een ruwe versie, een soort schets, waarop je feedback mag geven. Zodra de feedback verwerkt is, gaan we door met de eindmontage en maken we de film helemaal af. Vervolgens is de film klaar voor gebruik en kan je hem intern of extern verspreiden.

Til jouw interne en externe communicatie naar een hoger level met het Filmkantoor

Waarom Filmkantoor

 • Uitblinken op inhoud

  Om de essentie te verbeelden, pikken wij snel op wat jij echt bedoelt en verbinden we dit met de belevingswereld van de doelgroep. Altijd eerlijk en wij zeggen waar het op staat. Zo komen we snel tot de kern.
 • Scherpe prijs

  Bij ons betaal je alleen voor wat je echt krijgt. Vooraf een duidelijke offerte zonder nonsens en geen buy-outs. Zo zijn wij toegankelijk en maken wij zoveel mogelijk films over onderwerpen die we belangrijk vinden.
 • Film, marketing en communicatie

  Wij zijn gepassioneerde filmmakers, maar we zetten ook de bril van marketeer op. Met kennis en technieken van merkidentiteit, imago en NLP weten wij dat we films maken die hun werk doen.
 • Nieuwe generatie filmmakers

  Onze generatie is opgegroeid met een camera in de hand. Trends en technieken kunnen voor ons niet snel genoeg gaan, maar we laten deze wel altijd onderhevig aan het verhaal.
 • Ontwapenend en gezellig

  Vriendschap, vakkundigheid en een berg enthousiasme. Dat is onze ontwapenende manier van film maken. Klanten wijzen ons er vaak op dat het zo’n leuke dag was, wij hebben alleen maar leuke dagen.
 • Bereikbaar

  Duidelijke communicatie en goed bereikbaar zijn is wel zo prettig. Kleine moeite. Wij houden van snel schakelen, directe lijntjes en geen gedoe. En een belletje buiten kantooruren? Dat vinden wij niet erg!
Het Filmkantoor maakt video's om de communicatie intern en extern naar een hoger niveau te krijgen

Het Filmkantoor is creatief en denkt enorm mee in hoe iets overkomt of het best verwoord kan worden. Daarnaast helpen ze goed met het scherp krijgen waar wij als school nu echt voor staan. Wat ik fijn vind: voor de interviews is geen voorbereiding nodig. Door de juiste vragen te stellen en zich te verdiepen in het schoolprofiel weten ze alles uit de geïnterviewde te krijgen. Zo verlopen deze interviews altijd super ontspannen.

Philip de Vries Rector/bestuurder Alfrink College
Merken en organisaties waarmee wij graag samenwerken: